Θεραπεύοντας το Οικογενειακό ΚάρμαΓράφει η Κωνσταντίνα Βολονάκη

Με την γέννηση μας και τον ερχομό μας στη γη, φέρνουμε μαζί μας από την πρώτη μας ανάσα, τις ενεργειακές μας αποσκευές. Οι ενέργειες που έχουμε σε επίπεδο ψυχής, από την ψυχική μας οικογένεια, τους γονείς μας, τους προγόνους μας, το γενεαλογικό μας δέντρο, μεταφέρονται σε κάθε μας γέννηση  μέσα στον κύκλο των ενσαρκώσεων μας. Η απελευθέρωση μας από το οικογενειακό κάρμα είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ενσαρκωνόμαστε και αυτό συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους στη γη χωρίς καμία εξαίρεση. Ερχόμαστε στο επίπεδο της ύλης, ως ψυχές ενσαρκωμένες σε ένα φυσικό σώμα με σκοπό την εξέλιξη μας. Η ψυχή μέσα από όλη αυτή την διαδικασία, έχει ως μία από τις βασικές της εργασίες την εναρμόνιση και απελευθέρωση του κάρμα και όλων των ενεργειακών αποτυπωμάτων, μοτίβων που φέρει στο πεδίο της, όσο παλιά κι αν είναι. Με  βάση αυτή την επίγνωση, εργάζομαι με την αναδρομική μέθοδο και τους καρμικούς ενεγργειακούς καθαρισμούς.

Υπάρχει διάχυτη στον κόσμο η θεωρία ότι το κάρμα είναι τιμωρία για τις "αμαρτίες" που έχουμε δημιουργήσει στο παρελθόν και χρειάζεται να πληρώσουμε για αυτές.  Για μένα αυτή η θεωρία μοιάζει περισσότερο με μύθο. Το κάρμα μέσα από τον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος στον οποίο υπόκειται, έλκει ενέργειες  με τις οποίες έχουμε εμπλακεί με κάποιον τρόπο μέσα στις ενσαρκώσεις. Θετικές ή αρνητικές. Το ζητούμενο είναι να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κάρμα, για να μετουσιώσουμε τις αρνητικές ενέργειες σε θετικές. Ο άνθρωπος που εργάζεται ρίχνοντας φως μέσα του, αποκτά ολοένα μεγαλύτερη επίγνωση του εαυτού του, της ζωής του και της ύπαρξής του. Καθώς επιτρέπουμε στο πνεύμα μας να εκδηλώνεται ενώ βρισκόμαστε στην κατάσταση της ύλης, μπορούμε να απελευθερωθούμε από το κάρμα (ατομικό, οικογενειακό, συλλογικό) και να αξιοποιήσουμε αυτή την ενέργεια για το ανώτερο καλό μας, το ανώτερο καλό της οικογένειας μας και όλου του πλανήτη. Κι αυτό είναι ένα σπουδαίο έργο πάνω στη γη.

Όλοι μας ως μέλη μίας ψυχικής οικογένειας  και εμπλεκόμενοι άμεσα ή έμμεσα σε καταστάσεις που δημιουργήθηκαν μέσα σε αυτή, απορροφούμε χαμηλοκραδασμικές ενέργειες τις οποίες έχουμε στο πεδίο μας και τις εκδηλώνουμε στη ζωή μας με διάφορους τρόπους μέχρι να καθαρίσουν και να αποδεσμευτούμε από αυτές. Οι κληρονομικές ενέργειες μπορούν να επηρεάσουν σχεδόν όλους τους τομείς της ζωής μας.

Το οικογενειακό κάρμα και οι κληρονομικές ενέργειες μπορούν να μας επηρεάσουν:

 • Στην υγεία
 • Σε όλες μας τις σχέσεις
 • Στην συντροφικότητα
 • Στα οικονομικά
 • Στα επαγγελματικά

Θεραπεύοντας στο εδώ και τώρα το οικογενειακό κάρμα και τις κληρονομικές ενέργειες του, σπάμε τις αλυσίδες με το παρελθόν ρίχνοντας φως στις σκιές και με αυτό τον τρόπο βοηθάμε την ψυχή μας, τον εαυτό μας, τα παιδιά μας και όλο τον κύκλο της οικογένειας μας, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. 

Ενέργειες που συνήθως έχουν την ρίζα τους στο οικογενειακό κάρμα εκδηλώνονται στη ζωή μας με την μορφή:  
 • της ασθένειας 
 • των δυσλειτουργικών σχέσεων 
 • της  βίας 
 • της κατάχρησης και των εθισμών
 • χειριστηκότητας / χειραγώγησης
 • των ψυχικών διαταραχών 
 • ψυχικών τραυμάτων 
 • της εγκατάλειψης 
 • της προδοσίας 
 • σκληροί χωρισμοί/διαζύγια
 • Αιμομιξία (ευτυχώς σπάνια αλλά την συναντάμε ακόμα) και πολλά άλλα 
Τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθηθούμε

Πρώτα απ' όλα χρειάζεται να καταλάβουμε πως δεν είμαστε ανίσχυροι ούτε έρμαια της μοίρας μας και των καταστάσεων που μας συμβαίνουν. Έχουμε ελεύθερη βούληση και μέσα από τις επιλογές μας σήμερα μπορούμε να αλλάξουμε το αύριο. Ο καθρέφτης του οικογενειακού κάρμα στη ζωή μας, είναι οι σχέσεις μας με τους ανθρώπους που αποτελούν την ψυχική μας οικογένεια στη γη. ΄Κυρίως τους γονείς μας, τα αδέρφια μας, τα παιδιά μας και τους συντρόφους μας. Όταν μέσα σε αυτούς τους δεσμούς υπάρχουν δυσλειτουργικές συμπεριφορές και μοτίβα που επαναλαμβάνονται, είναι για καλό όλων να λάβουμε θέση για ν' απαλλαγούμε από αυτά.  Πιθανόν να χρειάζεται μία ριζική αλλαγή στη μορφή της σχέσης ή ακόμα και απομάκρυνση ή αποκοπή μας από τον δεσμό. Για παράδειγμα αν έχουμε μεγαλώσει με έναν βίαιο γονιό ο οποίος μας έχει κακοποιήσει ψυχικά ή σωματικά, με σεβασμό και αγάπη στον εαυτό μας χρειάζεται να οδηγηθούμε στην απομάκρυνση μας από αυτές τις καταστάσεις αν δεν θεραπεύονται. Η πράξη αγάπης στον εαυτό μας και η επιλογή ν' αλλάξουμε την κατάσταση μέσα από την δική μας νέα θέση, μας βοηθάει να σπάσουμε τις αλυσίδες του κάρμα. 

Σε κάθε περίπτωση ένας γενικός κανόνας είναι πως τα οικογενειακά καρμικά θέματα θέλουν θεραπεία και είναι πιθανό να χρειαζόμαστε βοήθεια. Οι καρμικές καταστάσεις σε πολλές περιπτώσεις έχουν την ρίζα τους πολλές γενεές πίσω στο παρελθόν. Η εργασία με το υποσυνείδητο μέσω της αναδρομικής μεθόδου καθώς και μία σειρά από καρμικούς - ενεργειακούς καθαρισμούς που έχω δημιουργήσει, μπορούν να βοηθήσουν μαζί με την προσωπική εργασία με τον εαυτό μας, στην αποδέσμευση από το οικογενειακό κάρμα και τις επιπτώσεις του.

Φίλοι μου να θυμόμαστε ότι ο άνθρωπος είναι ένα  κανάλι πνεύματος και έχει απεριόριστες δυνατότητες. Η ενέργεια του κάρμα μπορεί να αξιοποιηθεί για το ανώτερο καλό όλων. Το κάρμα είναι φίλος μας, όχι εχθρός. Με την ελεύθερη βούληση μας έχουμε πάντα επιλογές καθώς και το μεγάλο δώρο, το εκ γενετής δικαίωμα μας στη Θεία Χάρη.
Δημοφιλείς αναρτήσεις