Ανθοϊάματα Μπαχ. Μπορούν να μας βοηθήσουν σε φοβίες, άγχος , ανησυχία.

Γράφει η Κωνσταντίνα Βολονάκη

Ζούμε σε μια εξαιρετικά προκλητική περίοδο στην οποία οι άνθρωποι βιώνουν φόβο, θυμό, καθώς πιέζονται και  δυσκολεύονται πάρα πολύ ψυχικά. Με αφορμή ένα βίντεο στο οποίο μιλάω για το πως μπορούν τ’ ανθοϊάματα Μπαχ  να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βρουν ανακούφιση από το άγχος και ν’ απαλλαγούν από τις φοβίες, γράφω αυτό το άρθρο δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται να βοηθηθούν. 

Όταν πριν από αρκετά χρόνια ήρθα σε επαφή με τα ανθοϊάματα Μπαχ μέσα από ένα ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών που παρακολούθησα, είδα την σπουδαιότητα και αποτελεσματικότητα τους. Θαύμασα τον δημιουργό τους Έντουαρντ  Μπαχ και το έργο που προσέφερε στην ανθρωπότητα.  Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να τα δίνω έως σήμερα δεν με διέψευσαν ποτέ. Αναζήτησα, διδάχθηκα και αξιοποίησα διάφορες εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας και σε κάποιες δεν βρίσκω πλέον ενδιαφέρον. Τα ανθοϊάματα Μπαχ τα χρησιμοποιώ όλα αυτά τα χρόνια χωρίς διακοπή και συνεχίζω να εκπλήσσομαι θετικά για την υπέροχη δράση τους.

Τα ανθοϊάματα Μπαχ φέρουν σταδιακά μ’ ένα λεπτοφυή τρόπο την αρμονία και ισορροπία στο όλον του ανθρώπου καθώς τον ανακουφίζουν από αρνητικά συναισθήματα, αρνητικές σκέψεις, φοβίες, θλίψη, άγχος.  Επιδρούν στον ψυχισμό ήπια ενδυναμώνοντας τον. Γι' αυτό και παρατηρούμε τα εξαιρετικά αποτελέσματα ακόμα και σε χρόνια ψυχολογικά αλλά και νοητικά προβλήματα, σε ανθρώπους που λαμβάνουν τα κατάλληλα ανθοϊάματα για την περίπτωσή τους συστηματικά με σωστή καθοδήγηση. 

Οι άνθρωποι που συναντώ ολοένα και περισσότερο βρίσκονται μέσα στο φόβο, την ανησυχία, το στρες. Οι περισσότεροι κουρασμένοι ψυχικά. Εξαντλημένοι από τις καταστάσεις που συμβαίνουν παγκοσμίως και τις συνέπειες τους σε πολλούς τομείς της ζωής. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, δημιουργείται μία σύγχυση σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο και οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαχειριστούν τα αρνητικά τους συναισθήματα. Ως αποτέλεσμα άγονται και φέρονται από την ανησυχία, τον φόβο, τον θυμό, την πίκρα, την απογοήτευση.

Αυτό το απλό σύστημα εναλλακτικής, ενεργειακής θεραπείας του  Έντουαρντ Μπαχ δεν έρχεται να αντικαταστήσει καμία κλασική μέθοδο θεραπείας ή ψυχοθεραπείας, αλλά να συμπληρώσει εξαιρετικά και να μας ενδυναμώσει σε οποιαδήποτε προκλητική περίοδο της ζωής μας.

Προσωπικά η εμπειρία μου τα τελευταία 7 χρόνια μου έδειξε πως εκτός από την βοήθεια που προσφέρουν στον ψυχισμό είναι ένα πολύ καλό "εργαλείο" προσωπικής εξέλιξης.

Το σημαντικό με τα ανθοϊάματα είναι να τα αντιμετωπίσετε σοβαρά κάνοντας ατομική συνεδρία και δίνοντας τους τον χρόνο που χρειάζεται. Δεν συμφωνώ με την τάση που επικρατεί να αγοράζονται έτοιμα σκευάσματα. Αυτός ο τρόπος είναι μια πρόχειρη αντιμετώπιση χωρίς να δίνει σταθερά αποτελέσματα.

Ενδεικτικά αναφέρω  κάποια ανθοϊάματα που μπορούν να μας βοηθήσουν στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διανύουμε.

Αν βιώνουμε ανησυχία για τους δικούς μας ανθρώπους, ότι θα πάθουν κάτι, ότι κινδυνεύουν κλπ το red chestnut θα μας βοηθήσει πολύ. Το ανθοϊαμα mimulus θα μας βοηθήσει σε φοβίες πραγματικές, ρεαλιστικές όπως είναι ο φόβος της ασθένειας, ο φόβος  του Θανάτου (κάποιες φορές σε συνδυασμό με το aspen για φόβους χωρίς ρεαλιστική υπόσταση), ο φόβος του ότι θα χάσω τη δουλειά μου ή ακόμα και στον φόβο της φτώχειας. Σε περίπτωση ο φόβος είναι πάρα πολύ δυνατός, σε μορφή τρόμου ή πανικού το κατάλληλο ανθοϊαμα είναι το rock rose το οποίο είναι ένα από τα 5 ανθοϊάματα που περιέχει το γνωστό rescue remedy, η μοναδική γνωστή έτοιμη συνταγή που μας έχει δώσει ο Έντουαρντ Μπαχ κι αυτό γιατί o ίδιος δεν πίστευε στις έτοιμες συνταγές. 

Σε περίπτωση που έχουμε χάσει ένα δικό μας άνθρωπο το star of bethlehem για το σοκ θα αγκαλιάσει την ψυχή και το walnut θα βοηθήσει στο πένθος και στην αλλαγή που φέρνει η απώλεια.

Το Gentian μπορεί να μας στηρίξει σημαντικά αν βιώνουμε απογοήτευση ενώ σε περίπτωση που έχουμε φτάσει στην απελπισία ενδείκνυται το gorse.

Όλα τα ανθοϊάματα που προτείνω καλό είναι να δίνονται σε συνδυασμό μετά από προσωπική συνεδρία.

Φίλοι μου ας μείνουμε δυνατοί και στο κέντρο μας. Ότι και να μας συμβαίνει να είμαστε πάντα σε επαφή με την ψυχή μας. Μέσα μας είναι όλες οι απαντήσεις και όλες οι λύσεις. Είμαστε υπέροχες φωτεινές ψυχές ενσαρκωμένες στην ύλη. Η πραγματική μας φύση είναι πάντα η αγάπη γιατί εμείς οι ίδιοι είμαστε αγάπη. Και μόνο μέσα από την αλήθεια της αγάπης μπορούμε να είμαστε σε αρμονία απομακρυσμένοι από τον φόβο. Ας μην το ξεχνάμε.  Υπάρχει βοήθεια και καλό είναι να την αναζητούμε. 


Κωνσταντίνα Βολονάκη


Τεχνική συναισθηματικής απελευθέρωσης -EFT

Επικοινωνία: 6944878755

kvolonaki@gmail.com
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις