Προσευχή η ύψιστη μορφή θεραπείας

 


                                    

Γράφει η Κωνσταντίνα Βολονάκη

Προσευχή η ύψιστη μορφή θεραπείας

Αν θα μπορούσα να διακρίνω ανάμεσα στις θεραπείες την ανώτερη θα έδινα στην από καρδίας προσευχή την ξεχωριστή θέση της ύψιστης θεραπείας.

Προσευχή είναι όταν ο άνθρωπος βρίσκεται στην εσωτερική εκείνη κατάσταση όπου με πλήρη πίστη και εμπιστοσύνη παραδίδεται χωρίς καμία προσδοκία για το αποτέλεσμα στη θεϊκή αρμονία για το ανώτερο καλό.

Ο άνθρωπος που έχει έρθει σε επαφή με την επίγνωση του όλου του, με αγνότητα και ταπεινότητα μπορεί να συνδεθεί συνειδητά από καρδιάς  με την θεϊκή του φύση. Και τότε η από καρδιάς προσευχή λαμβάνει χώρα εντός της εσωτερικής εκείνης αλήθειας που τον φέρνει σε επαφή με την μεγαλοσύνη της Θείας Χάρης. Η δύναμη της Θείας Χάρης ενεργοποιείται όταν η καρδιά δονείται στις υψηλές συχνότητες της αγνής ανιδιοτελούς αγάπης και ¨ζητά¨ να ¨δοθεί¨ για το ανώτερο καλό όντας απαλλαγμένοι από οποιαδήποτε προσδοκία.

Η άφεση έρχεται με τη δύναμη της Θείας Χάρης η οποία απελευθερώνει, λυτρώνει και θεραπεύει όλα τα σώματα την ψυχή και το όλον, όταν ο άνθρωπος έχει αγνότητα στην καρδιά, δηλαδή όταν βρίσκεται στην ¨αλήθεια¨, αναγνωρίζοντας το φως της αλήθειας και ζητά ¨θεραπεία¨ από αυτό το επίπεδο.

Σε αυτή την κατάσταση έρχονται συνήθως εύκολα τα παιδιά γιατί δεν έχουν ξεχάσει την σύνδεση. Για όλους τους υπόλοιπους χρειάζεται να γίνει μέσα μας κάθε μετουσίωση. Κι αυτό να θυμίσω πως δεν έχει να κάνει με μόρφωση, κοινωνική τάξη ή πνευματικό επίπεδο. Ο άνθρωπος ανεξάρτητα από το που βρίσκεται και τι καταστάσεις βιώνει μπορεί να συνδεθεί σε προσευχή καρδιάς και να λάβει Θεία Χάρη μέσα σ’ ένα λεπτό, μέσα σ’ ένα δευτερόλεπτο.

Ο φόβος μας απομακρύνει από την αλήθεια και την αγάπη. Όπως ακριβώς και το αντίθετο. Η αγάπη μας απομακρύνει από τον φόβο και μας φέρνει κοντά στην αλήθεια και στον αληθινό μας εαυτό που είναι πάντα αγνός και έχει θεϊκή φύση.

Ο φόβος μας οδηγεί σε πράξεις και ενέργειες χαμηλών συχνοτήτων που δημιουργούν δυσαρμονία. Η αγάπη είναι ενέργεια που εκφράζει και εκπέμπει υψηλές συχνότητες και δημιουργεί αρμονία. Ο φόβος και η αγάπη συνδέονται με το ατομικό και συλλογικό κάρμα. Τον βασικό νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος για τον οποίο βρισκόμαστε στη γη με σκοπό να τον φέρουμε σε ισορροπία.

Χρειάζεται ν’ αναλάβουμε την  ατομική ευθύνη ν’ απαλλαγούμε από τον φόβο και να επιλέξουμε την αγάπη. Σε μία εποχή που θέλει να δυναμώνει τον φόβο και να αποδυναμώνει την αγάπη καλούμαστε να κάνουμε την επιλογή. Αυτή η επιλογή μπορεί να μας οδηγήσει στην προσωπική και συλλογική αρμονία, λύτρωση και σωτηρία. Η από καρδιάς προσευχή είναι το όχημα.

Σας παροτρύνω να κάνετε μία δοκιμή που θα σας βοηθούσε να αλλάξετε μία συνήθεια. Μετά από μία σημαντική απόφαση/επιλογή σταθείτε για λίγο και ρωτήστε τον εαυτό σας. Πήρα αυτή την απόφαση από φόβο ή από αγάπη; Επέλεξα με την εσωτερική καθοδήγηση της αγάπης ή του φόβου; Είναι βέβαιο ότι οι επιλογές μόνο από την αγάπη καθαρίζουν και φωτίζουν το δρόμο μας και το κάρμα μας καθώς ο φόβος μας κρατά συνδεδεμένους σε δυσαρμονία και ανακυκλώνει το κάρμα.

Ας προσευχηθούμε λοιπόν φίλοι μου από καρδιάς να απαλλαγούμε από τον φόβο και να γίνουμε αγάπη. Ας προσευχηθούμε για τον πλανήτη μας, για την ανθρωπότητα και για τα παιδιά του κόσμου.

Ας προσευχηθούμε να μας δοθεί από Θεού διάκριση και διαύγεια που έχουμε όλοι μας αυτή την εποχή πάρα πολύ ανάγκη.

Μέρες που έρχονται η νηστεία να είναι σε αρνητικές σκέψεις, αρνητικά συναισθήματα και χαμηλόκραδασμικές πράξεις.

Καλή Ανάσταση Κυρίου και καλό Πάσχα εύχομαι φίλοι μου. Αλήθεια και Φως στις καρδιές όλων.

Για όσους θέλουμε να φέρουμε μέσα μας το Φως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού το μεγαλύτερο  μάντρα είναι:

 ¨Κύριε Ημών Ιησού Χριστέ Ελέησον με¨ 
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις