Διδυμες Φλογες

Γράφει η Κωνσταντίνα Βολονάκη


Η ψυχή, σου φωνάζει, εδώ και χρόνια. Σπάσε το παγόβουνο που έχεις υψώσει γύρω σου. Το κρατάς πολύ καιρό. Άφησε το να φύγει. Μαζί με αυτό ρίξε και τα τείχη  που έχεις χτίσει γύρω από την καρδιά. Ήρθε η ώρα να μπει μέσα το φως της αγάπης. Η αληθινή αγάπη. Η αγάπη του Θεού. Ακούς την ψυχή τόσα χρόνια να σου φωνάζει, σπάσε το παγόβουνο γύρω σου, μα δεν ξέρεις πως να το κάνεις.

Κι έρχεται εκείνη η μαγική στιγμή της συνάντησης που σταματά για λίγο το χρόνο.  Είναι σαν να βρίσκεσαι μέσα σε μία σφαίρα από την οποία απουσιάζει ο χρόνος κι ο χώρος. Είσαι κάπου στο άχρονο. Κοιτάς τα μάτια. Βλέπεις βαθιά μέσα στην ψυχή. Αναγνωρίζεις. Μέσα σου έστω κι ασυνείδητα αναγνωρίζεις. Σε διαπερνά σ' όλα σου τα κύτταρα η ίδια σου η δόνηση από κάποιον έξω από σένα που κρυβόταν κάπου μέσα σε σένα.

Δε θα είσαι ποτέ ξανά ο ίδιος. Ο έρωτας δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος.

Τόσο όμορφο και τόσο τρομακτικό.

Αρχίζεις να τρέχεις.
Γίνεσαι φυγάς.
Έχει ήδη ξεκινήσει αλλά επιμένεις να τρέχεις.
Στη διαδρομή σε σταματάει η έλξη και σαν μαγνήτης σε γυρίζει πίσω.
Γίνεσαι κυνηγός.

Προσπαθείς ν' αντισταθείς. Αρχίζεις να τρέχεις πιο δυνατά από πριν. Γίνεσαι πάλι φυγάς. Σε βρίσκει ξανά η έλξη. Σε τραβά ανελέητα. Γίνεσαι κυνηγός. Συνεχίζεις εναλλάξ φυγάς - κυνηγός και πάντα κοντά σου η έλξη. Ο πιο ισχυρός μαγνήτης. Αρχίζεις να κουράζεσαι και κάπου εκεί χωρίς να το έχεις καταλάβει χάνεσαι, αφήνεσαι, παραδίνεσαι. Πόσο επώδυνη διαδικασία μπορεί να γίνει όλο αυτό μόνο αν το ζήσεις θα καταλάβεις.

Παραδίνεσαι σε κάτι ανώτερο από σένα που σε ξεπερνά. Στην αγάπη. Στην αλήθεια της αγάπης.

Κάπως έτσι τα κομμάτια του παγόβουνου αρχίζουν και σπάνε. Λιώνουν σιγά σιγά το εγώ, τον εγωισμό, τις άμυνες κι όλες τις ασπίδες προστασίας που τόσα χρόνια τρέφονταν από τον φόβο σου για την αγάπη. Την αληθινή αγάπη. Αυτή που σε κάνει να αποδέχεσαι τον άλλο όπως είναι χωρίς να θέλεις να τον αλλάξεις. Όχι γιατί είναι τέλειος, όχι. Όμως για σένα είναι τέλειος όπως είναι.

Μπαίνεις όλο και πιο μέσα σου. Στο εσωτερικό σου θεραπευτήριο. Αρχίζεις να γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου. Να τον αποδέχεσαι πιο πολύ. Να τον αγαπάς πιο πολύ.

Τόσα χρόνια μέσα στο ταξίδι της Οδύσσειας των Διδύμων φλογών έχω να μοιραστώ μαζί σας πολλά και να μπορώ από την εμπειρία μου να σας βοηθήσω. Όμως μη με ρωτάτε ποια είναι η δίδυμη φλόγα σας. Μόνο εσείς μπορείτε να δώσετε την απάντηση. Υπάρχει μέσα στην καρδιά σας.

Η δική μου δίδυμη φλόγα δεν νομίζω πως είναι ο πρίγκιπας του παραμυθιού. Ούτε η ρομαντική σχέση των ονείρων μου. Όμως στην παρουσία του θα καταλάβω γιατί οι προηγούμενοι που είχαν μπει στη ζωή μου δεν ήταν αυτό που ονομάζω Δίδυμη Φλόγα. Παρόλα  αυτά όλα τα "στάδια" είναι απαραίτητα. Όχι τα στάδια που διαφημίζονται σαν εκείνα των διδύμων φλογών. Αυτά αν θέλετε τη γνώμη μου ξεχάστε τα. Σας αποπροσανατολίζουν. Μιλάω για τα δικά σας προσωπικά στάδια που θα σας οδηγήσουν στην ένωση σας με τον άνθρωπο σας. Στον καθένα από μας είναι ξεχωριστά, όπως ξεχωριστά είναι και τα μαθήματα που έχουν να δοθούν.

Ο Οδυσσέας και η Πηνελόπη θα πεθάνουν και θα ξαναγεννηθούν. Θ' αλλάξουν πολύ. Θα αποβάλλουν το ψεύτικο από τη ζωή τους και θα οδηγηθούν στις αλήθειες τους.

Τελευταία συμβουλή για σήμερα...
Κλείστε τ' αυτιά σας στις *Σειρήνες και εμπιστευθείτε το μονοπάτι.
Είστε εκεί ακριβώς που χρειάζεται να είστε.

Καλή ευλογημένη διαδρομή προς τη Φώτιση σας εύχομαι φίλοι μου.
Τη Φώτιση εντός μας.