Πιστευω στις σχεσεις που διατηρουν την αγνη παιδικοτητα

Γράφει η Κωνσταντίνα Βολονάκη

Επιθυμώ να ζω την ζωή μου μέσα στην αλήθεια. Το ψέμα, η υποκρισία, το συμφέρον κι ο συμβιβασμός δεν έχουν θέση στη δική μου ζωή. Αγαπώ χωρίς εξαιρέσεις αλλά δεν εκτιμώ με την ίδια άνεση. Η αγάπη για μένα δεν έχει διακρίσεις. Αγαπώ μέσα από την καρδιά μου χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσω το γιατί, ανιδιοτελώς. Συμφωνώ δεν συμφωνώ μαζί σου, με την ζωή σου, τις επιλογές σου ή τις πράξεις σου συνεχίζω να σε αγαπώ. Η ανοιχτή καρδιά έχει συμπόνια, *χώρο και γνωρίζει πως να *συ_γχωρει. Πιθανόν να μην κάνουμε ποτέ παρέα αλλά θα σε αγαπώ.Η εκτίμηση διαφέρει. Για να σε εκτιμώ σημαίνει ότι έχεις περάσει τις εξετάσεις, έχεις κερδίσει την εκτίμηση μου και γι' αυτό από επιλογή μου είσαι κοντά μου. Δεν εντυπωσιάζομαι από τα χρήματα ούτε από το κοινωνικό στάτους. Δεν μου λένε τίποτα ούτε είναι το ζητούμενο στη ζωή μου. Καλά κι ευλογημένα τα χρήματα αλλά θέλω να τα χρησιμοποιώ για το ανώτερο καλό κι όχι να κατευθύνομαι από την ανάγκη τους.

Εκτιμώ βαθιά τους ανθρώπους που είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και τους άλλους. Ποτέ δεν κάνω τίποτα από υποχρέωση ή επειδή είναι το "σωστό". Αυτό σίγουρα έχει κάποιο κόστος αλλά τις νύχτες κοιμάμαι ήσυχη.

Έχω μεγάλη υπομονή αλλά είμαι και εξαιρετικά ανυπόμονη.

Λειτουργώ πολλές φορές παρορμητικά κι έχω χάσει στη ζωή μου από αυτό. Όμως τελικά οι άνθρωποι που μένουν δίπλα μου με αγαπούν ολόκληρη κι αυτό είναι τεράστιο κέρδος.

Τα συναισθήματα μου γράφουν στο πρόσωπό μου και δεν μπορώ ποτέ να κρυφτώ ακόμα κι αν κάποιες φορές το θέλω.

Μπορώ να δώσω τα πάντα για τους ανθρώπους μου και δεν το μετανιώνω ποτέ.

Πιστεύω στον Θεό της αγάπης που υπάρχει μέσα μας κι όχι σε εκείνον τον εξωτερικό Θεό τιμωρό εκδικητή με τον οποίο πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε. Αν είσαι "καλό παιδί" αξίζεις την αγάπη του κι όλα θα σου πάνε καλά. Όμως αν δεν είσαι και τόσο "καλό παιδί" τότε λυπάμαι αλλά μάλλον θα πας στην κόλαση. Χμμμ...

Πιστεύω στους *Αγγέλους και στη *Θεία Χάρη

Μα πάνω απ' όλα πιστεύω στον Θεό του * Έρωτα.

Ααα ναι!

Αυτός κι αν είναι Θεός.

Η κινητήριος δύναμη των πάντων και δημιουργός ουσία.

Πιστεύω στους αληθινούς δεσμούς από τους οποίους απουσιάζει ο έλεγχος, οποιαδήποτε μορφή χειραγώγησης καθώς και η ανάγκη της *ιδιοκτησίας του άλλου. Δεν πιστεύω στις σχέσεις ιδιοκτησίας και σίγουρα δεν πιστεύω στις σχέσεις-γάμους συνεργασίας. Μπορεί να μου ανήκει το σπίτι μου και το αυτοκίνητο μου αλλά ποτέ ο σύντροφός μου.

 Έρωτας=Αληθινή Αγάπη=Ελευθερία

Πιστεύω στον *αιώνιο έρωτα.

Οι συντροφικές σχέσεις που  βασίζονται στην δυναμική έλξη που δημιουργεί ο έρωτας και στην απόλυτη ελευθερία μπορούν να κρατήσουν για πάντα. Και παρακαλώ πολύ ας μην μπερδεύουμε την έλξη του έρωτα με την σεξουαλική επιθυμία και την ευχαρίστηση που δημιουργεί. Όπως επίσης όταν μιλάω για ελευθερία εννοώ την ανάγκη του ανθρώπου να μπορεί να κάνει αυτά που επιθυμεί η καρδιά του χωρίς κριτική ενώ παράλληλα να μπορεί να βιώνει μία αφοσιωμένη μονογαμική σχέση.

Πιστεύω στις σχέσεις που διατηρούν την αγνή παιδικότητα.

Πιστεύω στο φιλί του *Έρωτα.

Κάποιοι θα το πουν ρομαντικό εγώ το λέω εσωτερική αλήθεια που έχουμε ξεχάσει.

Θα γράψω σύντομα ένα άρθρο για τον *Έρωτα καθώς και για τις συντροφικές σχέσεις.

Σήμερα ήθελα απλά να μοιραστώ μερικές σκέψεις μου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις