Να πηγαινεις εκει που σ' αγαπουν


Γράφει η Κωνσταντίνα Βολονάκη

Να πηγαίνεις εκεί που σ' αγαπούν. Να πηγαίνεις εκεί που σ' εκτιμούν. Σ' αγαπούν πραγματικά; Σ' εκτιμούν; γι' αυτό που πραγματικά είσαι; για τον αληθινό σου εαυτό που εμπεριέχει τα πάντα; Εμπεριέχει την αρμονία σου και την δυσαρμονία σου. Την ηρεμία σου αλλά και τον θυμό σου. Τις καλές σου και τις κακές σου στιγμές. Σε αγαπούν για το όλον σου ή γι' αυτό που θα ήθελαν να είσαι; Σε θέλουν στην στεναχώρια σου στη θλίψη και στο κλάμα σου; ή στη χαρά σου και στο χαμόγελό σου;
Η αληθινή αγάπη είναι πλήρης αποδοχή αυτού που πραγματικά είσαι χωρίς διακρίσεις και επικρίσεις. Τι θα πει σ' αγαπώ αλλά... σ' αγαπώ με κάποια αλλά ... όχι όταν είσαι θυμωμένος, αναστατωμένος ή βγαίνεις εκτός εαυτού. Όχι; Δηλαδή αγαπώ ένα μέρος σου το υπόλοιπο όχι!

 Έχω ακούσει πολλά και διάφορα μέσα σ' αυτό το γραφείο. Σ΄αγαπώ αλλά πρέπει να χάσεις λίγα κιλά! Εκπληκτική ατάκα. Η αγάπη μετριέται στη ζυγαριά! Χρειάζεται ν΄αλλάξεις το ντύσιμο σου. Η δουλειά σου είναι πρόβλημα, οι ιδέες σου είναι πολύ διαφορετικές, φωνάζεις πολύ, δεν είσαι τόσο ανεξάρτητος όσο θα ήθελα, οι φίλοι σου είναι κάπως. Ν' αλλάξεις αυτό, ν' αλλάξεις εκείνο, το άλλο. Δεν πάει έτσι! Αυτό σίγουρα δεν είναι αγάπη. Είναι διαστρεβλωμένη έννοια.

Το θέμα είναι εσύ τι κάνεις; καταλαβαίνεις ότι δεν σου αξίζει; καταλαβαίνεις πως αυτός που σε θέλει αλλιώς δεν σε αγαπάει δεν σε εκτιμά; φεύγεις ή κάθεσαι από τον φόβο της μοναξιάς; τον φόβο της ανασφάλειας πως δηλαδή δεν μπορείς να είσαι μόνος! και γιατί να είσαι μόνος; ή αυτό ή τίποτα; Το θέμα είναι που εστιάζεις. Αν λες έλα δεν βαριέσαι ίσως να έχει δίκιο είμαι κι εγώ κάπως βρε παιδί μου χρειάζεται ν' αλλάξω. Καλά είμαι εδώ. Με αγαπάνε έστω κι έτσι. Έχω έναν άνθρωπο κοντά μου στα δύσκολα. Αν σκέφτεσαι έτσι νομίζω πως δεν είσαι στον καλλίτερο δρόμο. Μένουμε εκεί που μας αγαπούν βαθιά γι' αυτό που είμαστε στο φως αλλά και στο σκοτάδι. Κι αν χρειάζεται κάτι να αλλάξεις να το κάνεις για σένα. Γιατί εσύ έχεις συνειδητοποιήσει πως θέλεις αυτή την αλλαγή για το καλό σου. Όχι για να σ' αγαπούν και μάλιστα υπό όρους .

Αυτός που μπορεί να σε αγαπήσει ολοκληρωτικά υπάρχει. Σίγουρα υπάρχει και σίγουρα δεν θέτει όρους. Όμως για να ανοίξεις το πεδίο σου και να του δώσεις την δυνατότητα  να έρθει στη ζωή σου χρειάζεται να αγαπήσεις εσύ πρώτα ανιδιοτελώς τον εαυτό σου. Αποδέχεσαι τον εαυτό σου όπως είναι. Και του προσφέρεις απεριόριστη φροντίδα κι αγάπη όπως θα έκανες σε ένα μωρό παιδί που εξαρτάται από σένα. 'Ετσι χρειάζεται να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Και κάπου εκεί θα βάλεις τα όρια σου και θα πεις τα όχι σου. Όχι στην δήθεν αγάπη. Όχι στην εξάρτηση και στον συμβιβασμό της δήθεν αναγκαίας αγάπης. Όχι στο ψέμα.  Ναι στην αλήθεια.

Κι έτσι θ' αρχίσει να αλλάζει. Θ' αρχίσεις να έλκεις στην ζωή σου ΑΓΑΠΗ. Αληθινή αγάπη, αληθινούς φίλους και συντρόφους που σ' εκτιμούν. Σε αποδέχονται και ξέρουν πως να συγχωρούν όπως ακριβώς κάνεις κι εσύ για τον εαυτό σου αλλά και για τους άλλους.  Κι αν δεν σε εκτίμησαν δεν σε αγάπησαν αληθινά και δεν σε συγχώρησαν...δεν πειράζει. Να θυμάσαι πως δεν μπορούσαν να το κάνουν γατί κι εκείνοι δεν έχουν μάθει να αγαπούν το εαυτό τους. Μην στέκεσαι εκεί προχώρα παρακάτω. Η ζωή είναι σύντομη αλλά προλαβαίνουμε. Να έχεις ψηλά τον εαυτό σου πολύ ψηλά. Να ανεβάζεις τον πήχη. Όχι με εγωισμό... όχι. Με αγάπη! Αν δεν το κάνεις εσύ για σένα πολύ δύσκολα θα το κάνει κάποιος άλλος στη θέση σου. Σκέψου το λίγο...αξίζει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις