Αναδρομική Μέθοδος. Υποσυνείδητο και αυτοθεραπεία.


Γράφει η Κωνσταντίνα Βολονάκη

Λένε πως αν δεν κάνεις ειρήνη με το παρελθόν σου, ο “εχθρός” θα συνεχίσει να εμφανίζεται στο παρόν σου, στο μέλλον σου. Το παρελθόν μας, το παρόν μας και το μέλλον μας είναι συνδεδεμένα. 

Η αναδρομική μέθοδος μας βοηθάει να ανατρέξουμε στο παρελθόν μας, στο παρελθόν που σχετίζεται με το πρόβλημά μας. Τα γεγονότα που συνέβησαν, οι πράξεις μας ακόμα και οι σκέψεις μας, φέρουν την ενέργεια τους και επηρεάζουν την μετέπειτα ζωή μας. Κάθε ενέργεια δημιουργεί ένα αποτέλεσμα. 


Η ιστορική αναδρομή ανοίγει τη συνειδητότητα μας και μας επιτρέπει να “δούμε” πέρα από αυτό που θεωρούμε ως δεδομένη πραγματικότητα. Μας ταξιδεύει στο προσωπικό μας παρελθόν για να αναγνωρίσουμε εκεί τον εαυτό μας, την ψυχή μας και να ενωθούμε με όλα τα κομμάτια μας. Να γίνουμε ένα με το όλον μας και να έρθουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην κατάσταση της εσωτερικής ειρήνης. Μια βαθειά και ριζική θεραπεία στο υποσυνείδητο.

Όταν ερχόμαστε σε επαφή με το παρελθόν μας κι εφόσον είμαστε ανοιχτοί στο ν' αναλάβουμε την ευθύνη μας σε οτιδήποτε έχουμε εμπλακεί, τότε είμαστε κοντά στην θεραπεία η οποία επιτυγχάνεται με την πλήρη αποδοχή, την αγάπη και την συγχώρεση. Αυτό το τρίπτυχο αποδοχή, αγάπη, συγχώρεση το θεωρώ “μαγικό”. Είναι η δυναμική των ενεργειών που δημιουργούνται ικανή να απελευθερώσει και τα πιο σοβαρά μπλοκαρίσματα. Τα περισσότερα που βιώνουμε στο εδώ και τώρα μας έχουν την ρίζα τους στο παρελθόν. 

Πολλές φορές αυτό το παρελθόν μπορεί να είναι πολύ κοντινό και άλλες φορές πολύ μακρινό. Για την επίλυση των προβλημάτων μας, δεν έχει σημασία σε πιο τομέα της ζωής μας το ζούμε ή πόσο σοβαρό είναι. Κατά την διάρκεια της ανδρομής λαμβάνει χώρα η αυτοθεραπεία. Το υποσυνείδητο μας "τακτοποιεί" ότι χρειάζεται.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν την αναδρομική μέθοδο ως ένα ασφαλές μέσω για να δουλέψουμε μέσα στο πεδίο των προηγούμενων ζωών. Όμως η αναδρομική έχει και μία άλλη πλευρά. Αυτή που μας βοηθάει να θυμηθούμε τι έγινε σε αυτή τη ζωή μας. Μνήμες που έχουν “θαφτεί” βαθιά μέσα μας από την παιδική ηλικία ή ακόμα και μετά από ένα τραυματικό γεγονός. Ανασύρουμε αυτές τις μνήμες όχι από περιέργεια αλλά με σκοπό να έρθει η ισορροπία σε μία δυσαρμονική κατάσταση όπως πχ σε χρόνιες φοβίες ή σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα στον ύπνο τους κα.

Τι μπορούμε να δουλέψουμε σε μια αναδρομική συνεδρία:

 • Όλες μας τις σχέσεις με τους ανθρώπους οικογενειακές, φιλικές, επαγγελματικές, συντροφικές
 • Προβλήματα υγείας. Κληρονομικές παθήσεις
 • Φοβίες, κρίσεις πανικού, άγχος
 • Τραυματικές εμπειρίες πχ ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική κακοποίηση
 • Προβλήματα παχυσαρκίας και βουλιμίας
 • Αϋπνία, προβλήματα στον ύπνο, εφιάλτες
 • Σωματικές εντάσεις, χρόνιοι ανεξήγητοι πόνοι
 • Συναισθηματικά μπλοκαρίσματα
 • Προβλήματα επαγγελματικά, οικονομικά, αφθονίας
 • Θέματα με τον εαυτό μας όπως αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση
 • Μπορεί να γίνει εξαιρετικό εργαλείο για την αυτογνωσία και την πνευματική μας εξέλιξη 

Να θυμάστε πως η παρούσα κατάσταση όποια κι αν είναι μπορεί ν' αλλάξει. Τα πάντα είναι ενέργεια και η ενέργεια μεταβάλλεται. Αυτό που ζούμε τώρα δεν είναι απαραίτητα ο τελικός μας προορισμός. Τα καλύτερα μπορούν να έρθουν, μπορούν να δημιουργηθούν. Ο Καρλ Γιούνγκ είπε "μέχρι να γίνει το ασυνείδητο συνειδητό, θα κατευθύνει τη ζωή σου και θα το ονομάζεις μοίρα". Συμφωνώ απόλυτα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις