Εναλλακτικη προσεγγιση στην αντιμετωπιση της παχυσαρκιας

Γράφει η Κωνσταντίνα Βολονάκη

Η παχυσαρκία έχει την ρίζα της στον ψυχισμό. Το συναισθηματικό μας μέρος που βιώνει αρνητικά συναισθήματα συνήθως καλύπτει τα κενά του με το φαγητό. Το άγχος, ο θυμός, οι ενοχές και πολλές άλλες αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις μας οδηγούν ασυνείδητα στην υπερβολική πρόσληψη τροφής.


Όταν κάνουμε μία δίαιτα με σκοπό να επανέλθουμε στο φυσιολογικό μας βάρος είναι καλό να γνωρίζουμε πως αν δεν έχουμε αλλάξει τις συναισθηματικές καταστάσεις οι οποίες είναι υπεύθυνες για την παχυσαρκία (στον κάθε άνθρωπό συνήθως είναι διαφορετικές) τα κιλά σύντομα θα επιστρέψουν.

Είναι σημαντικό να καταλάβουν οι άνθρωποι που το συναισθηματικό φαγητό τους οδηγεί στην παχυσαρκία πως αν εργαστούν εσωτερικά με τον εαυτό τους θα αλλάξουν οι συναισθηματικές καταστάσεις οι οποίες είναι υπεύθυνες για την υπερφαγία.

Μετά από την προσωπική μου εμπειρία με την παχυσαρκία βοηθώ τους ανθρώπους να βρουν τις συναισθηματικές αιτίες που τους ωθούν στο φαγητό ώστε να γίνουν αλλαγές σε αυτό το επίπεδο.

Η ολιστική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας δεν είναι δίαιτα! Είναι εναλλακτική προσέγγιση με την βοήθεια των ανθοίαμάτων Μπαχ και του thetahealing με σκοπό την απαλλαγή του ανθρώπου από τα "εσωτερικά" αίτια της παχυσαρκίας.

Τα οφέλη της ολιστικής αντιμετώπισης της παχυσαρκίας:
  • Αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σε συναισθηματικό επίπεδο
  • Βελτίωση της ψυχικών και συναισθηματικών καταστάσεων
  • Βελτίωση της γενικότερης συναισθηματικής κατάστασης του ανθρώπου  
  •  Απώλεια των περιττών κιλών ως φυσικό αποτέλεσμα ενός ισορροπημένου συναισθηματικού κόσμου
  • Μπορείτε να το ακολουθήσετε οπουδήποτε κι αν μένετε μέσω σκάιπ
Όλα μπορούν να αλλάξουν όταν εστιάσουμε στη ρίζα του προβλήματος κι αυτή δεν είναι άλλη από την συναισθηματική κατάσταση που κρύβεται από πίσω.

Δημοφιλείς αναρτήσεις