Ανθοθεραπεια – Ανθοϊαματα Μπαχ

Γράφει η Κωνσταντίνα Βολονάκη

Η προσωπική μου εμπειρία

Η πρώτη μου επαφή με τα ανθοϊάματα Μπαχ ήταν πριν λίγα χρόνια όταν είχα ήδη μπει στον δρόμο του θεραπευτή. Ήθελα να συμπληρώσω στο δυναμικό μου άλλη μία θεραπευτική μέθοδο με ανώτερο σκοπό να βοηθήσω με τρόπο ολιστικό τους θεραπευόμενούς μου. Ψάχνοντας ανάμεσα σε διάφορες ενεργειακές θεραπείες βρέθηκα μπροστά στα ανθοϊάματα. Όπως όλες τις θεραπευτικές μεθόδους τις δοκιμάζω πρώτα στον εαυτό μου έτσι έκανα και σ΄αυτή την περίπτωση. Στην αρχή ξεκίνησα να τα παίρνω πολύ διστακτικά. Όμως η άμεση αποτελεσματικότητά τους βοήθησε στο να απομακρυνθούν σύντομα όλες μου οι επιφυλάξεις.
Από τις πρώτες κι όλας μέρες άρχισα να βλέπω αλλαγή στην διάθεσή μου. Παράλληλα η απλότητα της θεραπείας και η ελευθερία από περιορισμούς με βοήθησε να συνεχίσω σταθερά την ανθοθεραπεία. Λίγο αργότερα έδωσα στα παιδιά μου και στον σύζυγο μου να τα δοκιμάσουν. Έδρασαν και σε εκείνους με εκπληκτικά αποτελέσματα. Κάπως έτσι βρέθηκα να σπουδάζω την αναθοθεραπεία κι από τότε σε όλους όσους ζητούν την βοήθειά μου προτείνω τα ανθοϊάματα ανεξάρτητα από την φύση του προβλήματος. Γιατί τα ανθοϊάματα Μπαχ εκτός από ολιστική μέθοδος ενεργειακής θεραπείας, βοηθούν στην πρόληψη. Πιστεύω στις θεραπευτικές ιδιότητες των ανθοϊαμάτων γιατί τα έχω δει επανειλημμένα να λειτουργούν στον εαυτό μου στην οικογένειά μου και στους θεραπευόμενους μου. Τα συνιστώ σε όποιον θέλει να βοηθήσει τον εαυτό του να απαλλαγεί από τα αρνητικά συναισθήματα και να βελτιώσει όλους τους τομείς της ζωής του. Η ανθοθεραπεία είναι συμπληρωματική, εναλλακτική, ολιστική μέθοδος θεραπείας η οποία δρα θεραπευτικά στην ψυχοδιανοητική κατάσταση του ανθρώπου καθώς και στη θεραπεία ψυχολογικών και ψυχοσωματικών προβλημάτων. 

Λίγα λόγια για τον Έντουαρντ Μπαχ
Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τον Έντουαρντ Μπαχ γιατί η επαφή μου μαζί του μέσα από την δουλειά του με επηρέασε ως άνθρωπο και θεραπευτή.  Ο Έντουαρντ Μπαχ Άγγλος ιατρός βακτηριολόγος υπήρξε εξαιρετικός επιστήμονας και υπέροχος άνθρωπος. Το όνομά του έγινε γνωστό όταν εφηύρε μία σειρά εμβολίων κάποια από τα οποία χρησιμοποιούνται ακόμη στις μέρες μας. Εργαζόταν ως κλασικός ιατρός όμως στην πορεία στράφηκε προς την ομοιοπαθητική. Πίστευε ότι η ασθένεια είναι αποτέλεσμα της κακής συναισθηματικής και ψυχικής κατάστασης του ατόμου κι ότι εμφανίζεται στο σώμα έπειτα από μία εσωτερική σύγκρουση της ψυχής με τον νου . Ήθελε να βοηθήσει τους ανθρώπους να απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα και να βρουν την ισορροπία.. Αφιέρωσε την ζωή του στην έρευνα νέων θεραπειών. Ανακάλυψε τα 38 ανθοϊάματα από άνθη λουλουδιών και δέντρων της αγγλικής υπαίθρου. Άρχισε να τα χορηγεί στους ασθενείς του κι από την κλινική τους εικόνα αλλά και μέσα από εργαστηριακές εξετάσεις διαπίστωσε τα εξαιρετικά τους αποτελέσματα. Ο Μπαχ άφησε παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα ένα σύστημα θεραπείας που έχει την δύναμη να θεραπεύει ασθένειες και στην απλότητα του μπορεί να χρησιμοποιηθεί σ' ένα καθημερινό σπίτι.
 Μέσα από την δική μου "εσωτερική" επαφή με τον Μπαχ, γνώρισα την εκπληκτική ενέργεια μιας μεγάλης ψυχής, ενός μεγάλου ανθρωπιστή, ελεήμων και συμπονετικού ανθρώπου.

Τι είναι τα ανθοϊάματα Μπαχ και πως θεραπεύουν

Τα ανθοϊάματα είναι θεραπευτικές ουσίες που ανακάλυψε το 1930 ο Έντουαρντ Μπαχ από 38 άνθη. Υπάρχουν σε υγρή μορφή σε μπουκαλάκια με σταγονόμετρο και πωλούνται στα φαρμακεία. Το κάθε ένα από αυτά βοηθά σε μια διαφορετική αρνητική συναισθηματική κατάσταση σ' ένα διαφορετικό αρνητικό συναίσθημα. Ο Μπαχ πίστευε ότι η ασθένεια έρχεται ως αποτέλεσμα μίας συναισθηματικής διαταραχής και πως ο ασθενής μπορεί να βοηθηθεί αποκαθιστώντας την ισορροπία στην ψυχική του διάθεση. Ο άνθρωπος δεν έχει μόνο ένα βιολογικό σώμα αλλά έχει και ψυχή. Αυτά τα δύο αλληλοεπηρεάζονται. Το ολιστικό αυτό σύστημα προσεγγίζει τον άνθρωπο σαν ψυχοσωματική ολότητα. Βοηθώντας τον άνθρωπο να έχει καλή ψυχική υγεία τα ανθοϊάματα Μπαχ ενισχύουν την ίαση ενεργοποιώντας την ικανότητα του οργανισμού να αυτοθεραπεύεται. Η κατάθλιψη, οι κρίσεις πανικού, το άγχος είναι μόνο λίγα από τα προβλήματα που μπορούν να θεραπευθούν. Η ανθοθεραπεία είναι απλή και ακίνδυνη μέθοδος θεραπείας. Από τότε που ανακαλύφθηκε μέχρι σήμερα χιλιάδες άνθρωποι έχουν ευεργετηθεί με την βοήθεια των ανθοϊαμάτων. Τα ανθοϊάματα όπως και όλες οι εναλλακτικές θεραπείες δεν έρχονται να αντικαταστήσουν τις κλασικές ιατρικές θεραπευτικές μεθόδους έρχονται να τις συμπληρώσουν.

Συνεδρία με τον θεραπευτή 

Πηγαίνοντας σε έναν θεραπευτή για να σας δώσει ανθοϊάματα είναι ο καλύτερος τρόπος να τα λάβετε. Μέσα από την προσωπική συνεδρία ο θεραπευτής που έχει πιστοποιημένα πολύ καλή γνώση της ανθοθεραπείας θα φτιάξει το μπουκαλάκι σας μ' ένα μείγμα ανθοϊαμάτων το οποίο θα είναι το κατάλληλο για εσάς. Η συνεδρία μοιάζει με αυτήν της ψυχοθεραπείας. Ο θεραπευτής θα ενημερώσει τον θεραπευόμενο για τον χρόνο που θα χρειαστεί να λαμβάνει τα ανθοϊάματα.Δημοφιλείς αναρτήσεις